Misschien lette ik er vroeger niet op, of is het toch veranderd… tegenwoordig ziet het blauw van de scootmobielen. Overal zie je wel wat scootmobielen rijden of geparkeerd staan. En het zijn echt niet alleen maar oude mensen, steeds vaker zie ik mensen van middelbare leeftijd, en een enkele leeftijdsgenoot voorbij rijden.

Als moeder van twee kleine kindjes had ik een groot probleem toen ik niet meer kon lopen (of fietsen). De oudste moest naar de peuterspeelzaal, de jongste regelmatig naar het CB en kinderarts. Ik moest boodschappen doen, wilde eens ergens op bezoek, de stad in of naar het dierenparkje.

Ik had een scootmobiel, maar kon de kindjes niet meenemen. Op schoot is niet veilig op een scootmobiel, en als er iets gebeurd ben je niet verzekerd. Niet elke scootmobiel is geschikt om aangepast te worden, dit heeft o.a te maken met het gevaar om om te kiepen.

De mini-crosser en de INCA kunnen beiden uitgerust worden met kinderzitjes. Dit kan op verschillende manieren gemaakt worden, voorop, achterop, voorwaarts, achterwaarts, enkel en dubbel.

Samen met WMO bespraken we de mogenlijkheden, en uiteindelijk heb ik een INCA sprint gekregen met achterop een frame gemonteerd waarop 2 YEPP kinderzitjes gemonteerd zijn.

(Deze aanpassing is in een werkplaats gemaakt, en goedgekeurd. Ga je zelf thuis aan de slag, dan kan je problemen krijgen met de verzekering. Dus informeer goed wat de voorwaarden zijn!)

Inmiddels staat er al bijna 500 km op de teller! Regelmatig krijg ik leuke opmerkingen, dat het er echt heel leuk en fijn uitziet, dat het mooi opgelost is. En dan ben ik enorm dankbaar dat dit voor mij en de kids gemaakt is! Het heeft ons zoveel vrijheid!