Een week geleden kreeg ik mijn eerste ozon-infuus. Ik zag van te voren ontzettend op tegen net zetten van het infuus, omdat het altijd fout gaat. Ik zag de bui al hangen… Maar, mijn zorgen waren nergens voor nodig! Het zetten van het infuus was een fluitje van een cent.

Na het zetten van het infuus werd alles aangesloten. Er hing een fles met 2 slangen ; één slang was verbonden met het ozon-apparaat, en de andere zat aangesloten op de naald in mijn arm.

De fles zuigt vacum, en het bloed loopt erin. Als de fles bijna vol zit, gaat de vacum eraf en wordt de in het apparaat opgebouwde ozon toevoegd aan het bloed in de fles, terwijl het weer terug het infuus ingaat, en in de ader. Dit proces wordt een PASS genoemd. Tijdens de behandeling wordt er ook heparine toegevoegd aan het bloed, dit is een anti-stollingsmiddel. Dit zorgt ervoor dat het bloed niet gaat stollen en klonteren, want dat gebeurd normaal gesproken met bloed wat buiten het lichaam komt. Het apparaat is ook voorzien van de nodige veiligheids protocollen, waardoor het een hele veilige behandeling is.

De methode van Lahodny gebruikt een hoge dosis ozon, van 10 tot 20 (of zelfs meer) passes. De eerste behandeling was het even aftasten wat het zou doen, of ik er veel last van zou krijgen (Herxheimer reactie). Mijn bloed liep snel, en ik had de fles zo vol, en binnen no time hadden we er 5 passes opzitten, ipv de 4 die we bedacht hadden. Na de behandeling moest ik even een half uurtje blijven ter controle. Alles was oke, geen gekke dingen. Zo bizar, alles verliep gewoon eens vlekkeloos! 😀

Eind van de middag begon ik me wat moe en misselijk te voelen en mijn spieren waren wat erger verzuurd. Ik had me ingesteld op doodziek worden, dus dit was goed te handelen.

De woensdag erna ging ik voor mijn tweede behandeling, alles verliep weer vlekkeloos, en binnen no time hadden we er 10 passes opzitten. De na-weeen waren vergelijkbaar met de eerste behandeling, maar nu merkte ik ook een positief effect. Ik voelde me helderder in mijn hoofd, kon me makkelijker tot dingen zetten en ik gaapte niet de hele dag!

De dag erna had ik er binnen 3 kwartier een 15 pass inzitten. Hoppa! ‘S middags begon mijn hoofd pijn te doen, wat doortrok naar mijn oren en kaken. Begin van de avond werd de pijn gigantisch! Vervelend, maar wel een goed teken. Er gebeurde iets! De hoofdpijn bleef de dagen erna af en toe opkomen, knalde even en zakte weer af.

Vandaag heb ik weer een 15 pass gehad, en het ging weer heel vlotjes! Afwachten wat het effect dit keer gaat zijn, hopelijk weer wat positiefs erbij!