Het moeilijkste van beginnen met bloggen vond ik het naam-kiezen. Jeetje.. Vroeger, in het MSN- en cU2 (ken je hem nog?) tijdperk, gooide ik gewoon wat willekeurige woorden achter elkaar, gooide er wat getallen achter, en et voila! PinkBaNaNaZzZ86 was geboren.. Life was so easy…

Dus. Een blognaam. Mijn eigen naam vond ik saai, en mijn voor- en achternaam zo HOPPA neerknallen voelde niet fijn. Zo naakt. Alles al prijsgegeven. Wil je weten wie ik echt ben? Dan moet je gewoon net even een beetje meer moeite doen..

Karlijn, dat is mijn enige echte naam. Geen doopnamen, geen siernamen. Karretje, zo noemde (noemen) mijn ouders me wel eens. Tja, wat moet je er anders van maken? Mijn naam is gewoon niet zo fijn af te korten. Karretje+lijn=karretjelijn. Orgineler wordt ie niet!

Ik ben dus Karlijn! of karretje, wat jij wil! 😉 Ik ben geboren in 1986, en vergeet zo af en toe hoeveel jaar dat geleden is. Ach, details! :p In 2017 verhuisden we hierheen vanuit Tiel, dichtbij mijn ouders, de prachtige Udense bossen en dichtbij de Brabantse gezelligheid.

In 2010 ben ik getrouwd met Rutger, en inmiddels zijn we ouders van een dochter en een zoon. Tijdens de zwangerschap van de jongste, in 2015, werd ik ziek. Nouja, zieker. Ik had al wat mankementjes, maar kon me prima redden. Dat veranderde.. Ik kon amper meer lopen, had veel pijn, en voelde me al uitgeput als ik wakker werd. Ik werd depressief, had moeite dingen te onthouden, en kon vaak niet meer op mijn woorden komen. Na een aantal jaar aan te modderen, een hand vol onwetende artsen zonder oplossingen en een hoop medicijnen, bleek dat mijn eerdere Lyme besmetting toch niet helemaal verdwenen was. Naast de borellia bacterie had ik nog meer infecties in mijn lijf, die ervoor zorgden dat ik niet meer was wie ik ooit was geweest. De afgelopen jaren heb ik allerlei behandelingen gehad, maar nog niks zorgde voor blijvende verbetering, helaas!

Inmiddels heb ik een aardig lijstje aan diagnoses ; Epilepsie, Ziekte van Lyme & Co infecties, Ziekte van Graves, Fibromyalgie, Hypertensie, Astma, PDS, verschillende oogafwijkingen, Nagel- en huidafwijkingen, matige slaapapneu, chronisch pijn en chronische vermoeidheid. En, met al deze mankementjes, is het soms moeilijk om de lichtpuntjes in het leven te vinden, je daaraan vast te houden, en verder te gaan. Ik geloof niet meer dat ik ooit genezen zal, maar ik blijf zoeken naar een manier om alles net wat makkelijker te maken.

Ik hou van schrijven. Het maakt mijn hoofd leeg, het geeft me rust. Daarbij hoop ik wat awareness te creëren rondom de Ziekte van Lyme, een multi-systeem ziekte die zelfs door artsen vaak onderschat of zelfs ontkent wordt. Zonder erkenning, en goede zorg, wordt het ziek zijn onnodig nog zwaarder.

In mijn blogs wil ik niet alleen schrijven over het ziek zijn. Maar ook over de leuke dingen in het leven, zoals sushi 🤤 en netflix ❤️  

Veel leesplezier!

Liefs, Karlijn.