Ineens is mijn hoofd helder, ik weet wat ik wil. Ik weet wat ik nodig heb. Het is bijzonder hoe enorme tegenslagen je op een ander spoor kunnen brengen. Het is als een donkere tunnel, waar ineens een spoortje licht te voorschijn komt..

Het is raar, hoe je soms rust kan vinden in dat ene waar je juist zo hard tegen vecht. Gewoon, door even stil te gaan staan, en te bedenken wat jou nu echt gelukkig maakt.

Ik denk al jaren, dat weer kunnen lopen mij gelukkig maakt, dan heb ik vrijheid. Dan kan ik weer gaan doen wat ik wil doen. Dagjes weg, gaan waar ik wil, wanneer ik wil, alles zal makkelijker worden.

Maar, weer gaan lopen is niet zo makkelijk als ik bedacht had. Hoe reëel is mijn plan? Stiekem dacht ik, als ik maar hard genoeg wil, dan lukt het wel! Maar, zo werkt dat niet blijkbaar..

Elke minuut die ik loop, lever ik energie in vanuit mijn reserve-tank. Ik loop op energie die ik dus eigenlijk gereserveerd heb voor moetjes en noodgevallen. Na die heerlijk fijne wandeling van (inmiddels opgebouwd naar) 6 minuten, kan ik de rest van de dag nagenieten vanaf de bank..

Niets gaat zonder een uitgebreid plan van aanpak. Kids ophalen? Niet te vroeg zijn, dan moet ik staan.. Boodschappen? Niet teveel, dan trek ik de rij bij de kassa niet meer. Een kado voor de jarige halen of brood bij de bakker? Allebei lukt niet op 1 dag. Het meemaken van bijzondere momentjes van de kinderen, kan ik wel zitten, moet ik ver lopen? Zal ik maar gewoon iemand anders laten gaan dan…

Is dat het waard? Is dit vrijheid? Maakt dit mij gelukkig? Nee..

Al deze dingen, zouden zo ontzettend veel makkelijker kunnen. Rollend..

Altijd een stoel bij, die goed zit. Geen energie hoeven te verspillen aan iets wat die wielen kunnen doen. Als het lopend gaat, waarom dan niet gewoon rollend?

Ineens weegt het zichtbaar beperkt zijn, want dat is toch hetgene wat me het meest bij de rolstoel weg houdt, niet meer op tegen de mogenlijkheden die ik zie.

Doei bank, hallo wereld!

Volgende week staan de eerste proefritjes gepland bij een hulpmiddelen-leverancier, op zoek naar een hulpmiddel dat me weer mijn vrijheid terug kan geven!