Ruim een jaar geleden ontstond “team karlijn”. Een team van 9 dames en 1 heer die zich in wilden zetten voor mij tijdens het Lopen voor Lyme event.

Het Lopen voor Lyme event is ontstaan omdat er een groot probleem is in Lyme-land. Er is namelijk geen pasklare oplossing voor de ziekte, weinig erkenning door artsen, en amper of zelfs geen vergoeding voor de medische kosten die (chronisch) Lyme patiënten elke maand weer hebben.

Het opgehaalde geld geeft patiënten de mogelijkheid een behandeling te ondergaan die anders onbetaalbaar was, hun maandelijkse medische kosten te betalen zonder geldzorgen, hulpmiddelen aan te schaffen, etc etc. Het neemt druk van de ketel, en patiënten krijgen weer een deel of zelf heel hun leven terug.

Terug naar team karlijn ;

Een aantal maanden lang werden er donaties geworven, flyers verspreid en acties opgezet. Het was eng, stressvol maar ook hartverwarmend. Eng en stressvol omdat ik bang was dat ik niets op zou halen, dat ik me afgewezen zou voelen. En, omdat je met je billen bloot gaat.. Hartverwarmend omdat er zoveel mensen zijn die je (wel!) willen helpen, die met je begaan zijn, en je steunen.

Uiteindelijk is er een groot deel van het streefbedrag opgehaald. Het gevoel was magisch, zoveel mensen die mij wat hoop gaven. Die mij een beter leven gunden.

Het opgehaalde geld is gebruikt voor de volgende dingen

  • rekeningen van de behandeling waar ik destijds mee bezig was ; verschillende soorten antibiotica met ondersteunende supplementen
  • Een goede zonnebril op sterkte die helpt bij lichtgevoeligheid
  • Het high dose ozone traject icm me2.vie sessies en infusen. (Deze behandeling is erg prijzig, dus heeft het grootste deel van het geld opgeslokt)
  • Dieetvoeding ivm vele voedselintolleranties.
  • Een abonnement bij een yoga school gericht op chronisch ziek zijn.
  • Middelen om pijn te verminderen, ondersteuning bij depressie, ontgifting,

Al deze dingen hebben er voor gezorgd dat ik mijn leven anders kan leven. Ik kan weer stukjes lopen, af en toe even het centrum in om een boodschap te doen, zonder angst de auto wat verder van de bestemming parkeren, met de kinderen een naar de speeltuin lopen. Ik kan weer wat langer staan, tijdens het koken, in de rij bij de supermarkt. Ik kan beter zitten, tijdens een etentje of een voorstelling. Ik kan weer een gek dansje doen met de kinderen. Ik heb meer energie, om dingen te doen die ik leuk vind, om een spelletje met de kinderen te doen, of om de was te doen.

Mijn geheugen werkt beter, ik kan beter uit mijn woorden komen en ik kan dingen beter overzien. Ik ben minder vaak misselijk en heb minder buikpijn. Mijn spieren doen wat minder pijn, en zijn wat sterker geworden.

Een heleboel plussen dus! Van waar ik kwam, ben ik al best ver gekomen! Het leven is echt een stuk leuker geworden!

Er is nog een lange weg te gaan, maar ik ben al enorm blij dat ik de behandeling heb gevonden die werkt voor mij.

Elke keer als ik denk aan Lopen voor Lyme, en aan het fantastische team dat zich voor mij ingezet heeft maakt mijn hart weer een sprongetje. Ik ben iedereen zo ontzettend dankbaar!

❤️❤️