Gezondheid

Dry Needling

Een groot deel van mijn pijnklachten komt vanuit mijn spieren, ze zijn altijd gespannen en verzuurd. Dit komt door triggerpoints, pijnlijke knopen in mijn spieren. Die triggerpoint ontstaan door allerlei factoren, overbelasting, vitamine tekort, chronische infecties, slechte voeding, teveel aan toxines, etc etc.

Om die triggerpoints aan te pakken, ben ik begonnen met Dry Needling. Dit doe ik bij een fysiotherapeute die hiervoor geschoold is. Dry Needling is een therapie waarbij er met een dun naaldje in de spier geprikt wordt om de spiervezels te ontladen, waarna de spier zich weer kan ontspannen.

Tijdens de behandeling wordt er een naaldje in je spier geprikt, dit voel je amper (als het goed gedaan wordt!). Je spier verkrampt even, en zal zich daarna weer gaan ontspannen. Je kan 1 tot 2 dagen spierpijn houden.

Ik heb nu 4 sessies dryneedling gehad, en ik merk wel resultaat. De eerste keren zijn mijn nek, schouders en armen behandeld. Hierna waren deze zeker wel meer ontspannen.

De laatste 2 sessies zijn mijn kuiten aan de beurt geweest, iedere sessie 1 kant. De eerste keer was het eigenlijk de bedoeling beide kuiten te doen, maar omdat het zo ontzettend pijn deed bleef het bij 1 kant. Achteraf gezien wel beter, want als ik niet het verschil had gevoeld was ik nooit meer terug geweest haha.

Mijn benen zijn ontzettend verzuurd en pijnlijk, en de spieren in slechte conditie. Hierdoor is de behandeling enorm pijnlijk, en de na-weeën ook. Na beide sessies heb ik de dag zelf niet kunnen lopen, en zijn mijn kuiten gevoelig gebleven voor zeker 2 dagen. Doordat 1 kuit gedaan is, kan ik wel duidelijk merken dat er verschil is. Ik denk dat de verkramping en verzuring 25% minder is!

Ik ben benieuwd of het minder pijn gaat doen volgende sessie, en of het resultaat dus blijvend is!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *