2020. Een nieuw jaar.

Verse voornemens en verlangende wensen.

Als ik denk aan het nieuwe jaar, is het chaos. Gedachtes vliegen alle kanten op, hoop en positiviteit is ver te zoeken.

Ik besef me dat ik moe ben. Moe van het nadenken, of het piekeren. Zorgen over mijn eigen gezondheid, over mijn mantelzorgers die altijd voor mij klaar staan en zichzelf soms vergeten. Zorgen over mijn ene kind, de nieuwe trajecten waar we dit jaar met haar in gaan, om haar angsten en omdat ze steeds minder gaat eten.Zorgen over mijn andere kind, die zoveel energie heeft dat het hem regelmatig volledig opslurpt.

Wat wil ik? Wat moet ik? Ik wil rust. Gewoon, accepteren. Wat is, dat is. Maar ik moet blijven nadenken, blijven proberen, blijven hopen.

Ik wil genieten van de lieve mensen om me heen, van de fijn dingen die we samen kunnen doen. Dus ik moet gaan zoeken naar een manier om het ziek zijn stil te zetten.

Het afgelopen jaar nam ik een pauze, ik stopte met behandelen. Omdat ik het niet meer wist. Omdat ik ons geld gewoon even wilde gebruiken om te genieten in plaats van dure rekeningen en medicijnen betalen. Gewoon even doen alsof er niks aan de hand is. Maar dat werkt het niet, kop in het zand. Het ziek zijn gaat gewoon door..

Mijn spieren worden slechter en doen zo ontzettend snel zeer. Mijn ogen gaan steeds minder zien. Iedere ochtend word ik misselijk wakker, en ’s avonds ga ik ook zo weer naar bed. Mijn hart maakt rare slagen, en ik voel me vaak benauwd. Kale plekken op mijn hoofd, en mijn nagels zijn vervormd. Mijn rug doet constant pijn, waardoor ik veel tijd liggend doorbrengt. Als ik wakker wordt, ben ik alweer moe. Ik ben vergeetachtig en prikkelgevoelig.

Ik ga proberen hoop te houden. Zoeken naar een manier. Om beter te worden, of te accepteren. Om het leefbaar te maken, hoe dan ook. Ik ga genieten van alles wat fijn is, en ook even huilen om dat wat pijn doet.

Wie weet wordt 2020 toch wel een goed jaar..